LA UNITAT, FORÇA I LLUITA DE LA PLANTILLA. AVANCEM!

 

Secció Sindical de la Diputació de Barcelona de la Federació Sindical de Catalunya

Secció Sindical de la Diputació de Barcelona

LA UNITAT, FORÇA I LLUITA DE LA PLANTILLA
AVANCEM!

-26 SETEMBRE DE 2017-

 

Recordem que a la primera Mesa de Negociació la proposta inicial de la Corporació era ben clara:

Que els sindicats signessin una suspensió total de vigència dels nostres acords. Només complint amb aquesta condició s’obriria una renegociació dels mateixos des de zero i sense cap garantia de recuperació d’aquests acords.

A més, condicionada a que si no s’arribava a cap acord,  la Diputació suspendria definitivament i de manera unilateral aquests acords.

Un xantatge en tota regla que només un sindicat es va mostrar decidit a signar.

LA MOBILITZACIÓ A MINERVA ACONSEGUEIX RESULTATS

Volem agrair molt profundament  a tots i totes les companyes de la DiBa l’esforç, implicació i suport massiu demostrat a la mobilització de divendres a Minerva.

Sense el vostre suport no seria possible una correlació de forces que possibilités una negociació digna i en igualtat de condicions envers les postures i pressions corporatives

A la proposta inicial de la Corporació només 2 de 3 sindicats vam ser contundents, i vam dir NO. Ara bé, a CCOO no som gent ufana. Érem conscients que la nostra força, la nostra capacitat de canviar les estratègies corporatives només passava mobilitzant el personal davant d’aquest greu atac al nostres acords.

I quan vam fer un crit a la participació, ens vam trobar amb una resposta i una assistència a l’assemblea impressionant. Dues sessions, una al matí i l’altra de tarda, plenes de gom a gom! Companys i companyes decidits a mobilitzar-se i lluitar pels seus drets.

I la primera mobilització proposada només amb 24 hores d’antelació va ser tot un èxit trobant-nos a MINERVA una gran demostració de forces.

QUE VA PASSAR A LA REUNIÓ DE LA MESA GENERAL DEL PASSAT DIVENDRES?

Davant l’Informe de la Sindicatura, CCOO vam exigir dues coses:

  • La no suspensió de la vigència dels nostres Acords: que no comptessin amb la nostra complicitat (no signaríem voluntàriament cap Acord de suspensió) ni acceptaríem una suspensió unilateral per part de la Diba.
  • Voluntat de treballar amb agilitat i rapidesa l’adequació dels nostres Acords buscant fórmules per encabir-los dins del marc normatiu.

A la MGN del passat divendres ens van informar del següent:

  • La corporació no incorporarà, tampoc, per la via d’urgència a l’ordre del dia del Ple del proper dijous la suspensió dels Acords (aquesta possibilitat encara no s’havia descartat per part de la DiBa).
  • S’obre un període extraordinari amb 2 reunions de Mesa General a la setmana per treballar l’adequació dels nostres Acords (Estem convençut que sense aquesta pressió mai s’hagués aconseguit un calendari tan ampli).

AQUEST CANVI D’ACTITUD DE LA DIBA  ÉS RESULTAT DIRECTE DE LA MOBILITZACIÓ DEL PERSONAL

Del MAJOR ATAC MAI PATIT PELS NOSTRES DRETS passem al MAJOR CALENDARI DE NEGOCIACIÓ MAI PROPOSAT A LA DIBA (8 al mes d’octubre). Això només s’aconsegueix amb la força de tots i totes. ARA TOCA TREBALLAR                          

Ara tocar treballar totes i tots plegats, sense condicionaments previs, per respondre als qüestionaments i dubtes sorgits arran de l’Informe de la Sindicatura.

CCOO tenim propostes que estem segurs poden contribuir a resoldre la situació. Ja estem estudiant aquest tema amb els nostres serveis jurídics i a més, gràcies al Sector de l’Administració Local (SAL) de CCOO-Catalunya, estem treballant en xarxa amb totes les seccions sindicals d’ajuntaments de la demarcació.

TOT ESTÀ PER FER

CONSIDERACIONS IMPORTANTS

CCOO volem donar per solucionat aquest tema quan abans millor. S’ha de tenir en compte que tot i que els nostres Acords són plenament vigents, la DiBa té intenció de paralitzar els expedients fins que no s’arribi a un nou Acord. AIXÒ VOL DIR QUE, TOT I QUE EL PERSONAL HAGI DEMANAT L’INCENTIU PER JUBILACIÓ O EL PREMI PER ANYS DE SERVEI, NO EL COBRARÀ DE MOMENT.

La Diputació va respondre negativament a la nostra petició de que es fessin els pagaments a tothom de manera normal tot i el procés negociador obert.

Així, com que els Acords són vigents, el personal a qui els pertoqui ha de fer les sol·licituds oportunes. Si Intradiba no ho permet, recomanem que ho sol·liciteu mitjançant una instància normalitzada. Si ja l’heu demanat i no obteniu resposta, abans d’emprendre qualsevol altra mesura, us demanem que us poseu en contacte amb els sindicats.

Ara bé i, concretament, respecte al personal que va fer les sol·licituds abans del 31 de juliol, CCOO hem demanat que el Ple de Diputació faci un decret que permeti fer els pagaments. L’Informe de la Sindicatura va entrar per registre en aquesta data, per tant entenem que no pot haver-hi cap objecció “legal” a tirar endavant aquests expedients.

Concloent: des de CCOO entenem que s’ha avançat però ho hem de tenir clar: Encara tot està per fer. Per tant, hem de mantenir la pressió i mobilització fins aconseguir els objectius que ens hem marcat. En aquest sentit, esteu atents a les pròximes convocatòries.

NO  A LA SUSPENSIÓ DELS ACORDS!

MOBILITZACIÓ I NEGOCIACIÓ 

no renunciem a cap eina sindical!

*  *  *  *  *

Estem decidits a continuar lluitant !

Tota la informació de com afiliar-se a CCOO Catalunya i forlmulari d'alta o baxia.

logo-peu

Formulari d’alta, baixa o modificació de les dades personals o
contacta’ns a través del telèfon 934 022 985 o correu: ccoo@diba.cat