LA MOBILITZACIÓ A CAN SERRA ACONSEGUEIX RESULTATS

Secció Sindical de la Diputació de Barcelona de la Federació Sindical de Catalunya

Secció Sindical de la Diputació de Barcelona

LA MOBILITZACIÓ A CAN SERRA  ACONSEGUEIX RESULTATS

La convocatòria de CCOO i CGT de mobilització davant de Can Serra el dia del Ple va ser tot un èxit de participació.

Com a conseqüència, en la sessió del Ple corporatiu fins a tres grups polítics van demanar explicacions a l’equip de govern respecte a l’evident conflictivitat laboral existent.

La resposta del Sr. Diputat Delegat d’Hisenda, Recursos Interns i Recursos Humans va ser que “la voluntat de la Diputació és arribar a acords”.

https://youtu.be/HEMU138T1lI?t=2h7m48s

Al setembre la voluntat corporativa era que els sindicats donéssim el vistiplau a suspendre els nostres acords sota l’amenaça de fer-ho unilateralment via decret al Ple.

Tal com ens va dir el Sr. Diputat a la reunió amb l’Interventor del dia 20 de novembre, per la  PRESSIÓ SINDICALvan decidir fer-se enrere de les seves intencions inicials.

Ara, en vista de com anaven les negociacions, fa setmanes que es va anunciar la mobilització de Can Serra. Era l’hora que, de nou, com s’havia fet a Minerva, el personal fes força per modificar les dinàmiques negocials actuals.

LA NEGOCIACIÓ AVANÇA RESULTAT DIRECTE DE LA MOBILITZACIÓ DEL PERSONAL 

A la reunió de la Mesa de Negociació del passat divendres (com a les reunions de Mesa dels darrers 3 mesos) CCOO vam continuar treballant per a poder arribar a acords. Ara, i sobretot després de la mobilització, enteníem que era la Diputació la que havia de moure fitxa i donar resposta a les nostres propostes.

Hem de dir que així ha estat, en el tema INCENTIUS PER A LA JUBILACIÓ. La Diputació de Barcelona ha fet una nova proposta que a hores d’ara encara considerem insuficient però que va en una bona línia. En seu de Mesa es va consensuar no fer públic els detalls de la negociació fins no donar-la per acabada. CCOO respecta aquest compromís amb la garantia de que seran sotmesos en Assemblea. 

Respecte a CARRERA PROFESSIONAL i PREMIS PER ANYS DE SERVEI no s’ha fet cap nova proposta.

Recordem que del què es tractava de moment en el tema CARRERA era la transició entre el model anterior i el nou per a tot el personal que va quedar en suspens. La Diba es manté respecte a la seva primera proposta econòmica tot i les nostres propostes que prenen com a referència la minva de retribucions conseqüència de la suspensió arbitraria i unilateral de les convocatòries.

L’escull principal en el tema PREMIS PER ANYS DE SERVEI és com reconeixem les expectatives i drets actual del personal en complir els 25, 30 i 35 anys. CCOO hem fet arribar una proposta per escrit a la corporació i a la resta de representació sindical.

DILLUNS 11 DE DESEMBRE ASSEMBLEES 

Tal com us vam anunciar ahir, tenim previstes assemblees en diferents llocs i horaris per facilitar-vos la vostra assistència.

A més d’informar-vos de la situació actual, considerem que ha arribat l’hora de decidir en assemblea si acceptem convertir els termes actuals de la negociació en acords de Mesa.

Les Assemblees convocades pel DILLUNS 11 DE DESEMBRE tindran lloc a:

RECINTE DE L’ESCOLA INDUSTRIAL (URGELL). SALA D’ACTES DE L’EDIFICI DEL VAGÓ.

  • Torn de matí:  de 10.00h a 12.30h
  • Torn de tarda: de 15.30h a 17.30h

RECINTE MUNDET. SALA D’ACTES DE L’EDIFICI MIGJORN. 

  • Torn de matí: de 10.00h a 12.30h

Podeu triar el lloc i l’horari que us vagi millor.

JURÍDICAMENT TENIM CLAR QUE ELS NOSTRES ACORDS SÓN PLENAMENT VIGENTS

Els nostres acords són plenament vigents, es pot dir més alt però no més clar. Ho són perquè CCOO i CGT no vam voler signar la seva suspensió. I ho són perquè fruit de la pressió sindical la Diputació no es va atrevir a suspendre’ls unilateralment via decret.

Què suposa això? Que mentre els sindicats no signin cap altre acord que substitueixi els actuals, la Diputació té l’obligació legal d’executar-los. Si no és així, pot fer-se ús de la via jurídica?

Us volem informar que el Gabinet Jurídic de CCOO, durant el mes d’octubrepassat i a petició d’un afiliat, va presentar un recurs administratiu que és el pas previ a la via Contenciosa-Administrativa. CCOO ho tenim clar, mentre no s’arribi a cap acord alternatiu a l’Acord de Condicions actuals, tothom pot exercir els seus drets i utilitzar totes les eines al seu abast, i els hi donarem tot el nostre suport.

Ara bé, CCOO no deixarem de treballar per arribar a acords perquè entenem que és la manera més eficaç i beneficiosa de defensar els drets dels nostres companys i companyes a qui representem.

Defensar els nostres acords i treballar per a millorar-los. És el nostre objectiu i amb l’ajuda de tots i totes ho estem aconseguim. Tot i això, no és hora de desmobilitzar-se o de creure que tot està dat i beneït.

No deixeu d’assistir a les pròximes assemblees convocades per a decidir entre tots i totes sobre el que proposa la Diputació en aquest moment o si és necessari seguir amb el calendari d’accions.

 

NO  A LA SUSPENSIÓ DELS ACORDS!

MOBILITZACIÓ I NEGOCIACIÓ

no renunciem a cap eina sindical!

*  *  *  *  *

Estem decidits a continuar lluitant !

Tota la informació de com afiliar-se a CCOO Catalunya i forlmulari d'alta o baxia.

logo-peu

Formulari d’alta, baixa o modificació de les dades personals o
contacta’ns a través del telèfon 934 022 985 o correu: ccoo@diba.cat