HO HEM ACONSEGUIT! EL MARC HA DE SER READMÈS

 

Secció Sindical de la Diputació de Barcelona de la Federació Sindical de Catalunya

Secció Sindical de la Diputació de Barcelona

CCOO GUANYA LA SENTÈNCIA  QUE DECLARA LA NUL·LITAT DE L’ACOMIADAMENT PER L’EXISTÈNCIA DE VULNERACIÓ DE DRETS FONAMENTALS

https://www.youtube.com/watch?v=FJ7HwL2Bf6U

La Secció sindical de CCOO a la Diputació de Barcelona va denunciar fa ja més d’un any que el Marc havia sigut acomiadat com a Guarda Forestal del Consorci del PARC DE FOIX (que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona) per defensar els seus drets laborals. Ara la justícia ens dona la raó.

Després de diverses mobilitzacions, vam aconseguir reunir-nos amb el president del Consorci del Foix. Llavors,  junt amb el gerent del Parc del Foix, va negar les acusacions i ens va convidar a emprendre les mesures legals que estiméssim oportunes. El més lamentable és que en un to irònic ens va preguntar que “per a quan la pròxima mobilització?”.

Us recordem que el president és l’alcalde de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal i el gerent és el cap de l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat (DiBa)

Davant aquesta actitud, a més d’iniciar el procés jurídic, vam intensificar les nostres accions tot apel·lant als responsables polítics de la DiBa. Ens temíem que l’acomiadament al Parc del Foix tingués conseqüència respecte a les seves expectatives de ser cridat de la Borsa de treball de Guarda Forestal que formava part el Marc.

Finalment el Marc va ser cridat per la Diputació però en unes condicions més precàries que les del PARC DEL FOIX. Per tant, la nostra lluita va continuar via jurídica.

Tot just fa uns dies, la sentència del Jutjat de lo Social ha declarat la nul·litat de l’acomiadament per l’existència de vulneració de drets fonamentals.

A continuació podeu veure la nota de premsa de CCOO Catalunya:

http://www.ccoo.cat/fsc/noticia/213536/ccoo-guanya-una-sentencia-que-declara-la-nullitat-de-lacomiadament-dun-treballador-del-parc-del-foix-per-vulneracio-de-drets-fonamentals#.WjuMjvDiaJA 

CCOO  guanya la sentència del Jutjat de lo Social que declara la nul·litat de l’acomiadament per l’existència de vulneració de drets fonamentals

CCOO va denunciar la nul·litat de l’acomiadament d’un company de parcs naturals (Consorci del Parc del Foix-Diputació de Barcelona), que després d’anys treballats a la Diputació de Barcelona en la categoria de guarda forestal, guanya una plaça al Parc del Foix (on també havia treballat) i és acomiadat amb l’excusa de no superar el període de prova.

A la Sentència s’estableix que per més que el Consorci tingui personalitat jurídica diferenciada de la Diputació de Barcelona no existeixi entre aquest i la Diputació a la que pertany una desvinculació rellevant als efectes de l’acomiadament i considera “que no es pot pretendre que l’activitat reivindicativa de l’actor com treballador en un dels parcs gestionats directament per la Diputació no sigui considerada com un indici de vulneració de la garantia d’indemnitat en relació amb el cessament com treballador en un altre parc natural per més que per raons administratives aquest sigui gestionat per un consorci”.

Sense entrar a examinar l’adequació a dret del període de prova, l’extinció basada en la seva superació és lliure per l’empresari però amb un límit: que no estranyi vulneració de drets fonamentals.  Pel jutjat queda clar que no s’han acreditat “causes tècniques i organitzatives” i que ha estat l’activitat reivindicativa del treballador (assessorat en diverses ocasions com a afiliat per a la secció sindical de CCOO a la Diputació de Barcelona) en la seva contractació aquest atemptat als drets fonamentals dona pas a la nul·litat de l’acomiadament per vulneració del a garantia de la indemnitat.

La sentència declara la existència de vulneració de drets fonamentals en la conducta del Consorci del Parc del Foix consistent en comunicar al treballador el seu cessament per no superar el període de prova i el condemna a la readmissió del treballador en el mateix lloc de treball que ocupava i al pagament dels salaris deixats de percebre des de l’acomiadament. 

Aquesta sentència representa una victòria en la reivindicació dels drets del treballadors i treballadores de la Diputació de Barcelona i del Consorcis de Parcs que aquesta gestiona, que ha dut a terme el Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO de Catalunya.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya        

Barcelona, 21 de desembre de 2017

Des de la secció sindical entenem que algú hauria d’assumir un fet tant greu com és una condemna per a vulneració de drets fonamentals. En tornar de vacances, exigirem a qui correspongui que s’assumeixin responsabilitats.

CCOO entén el sindicat com una eina per organitzar la defensa dels i de les treballadores però no només com a col·lectivitat sinó a nivell individual. Potser en aquests casos és quan unir-se entorn un sindicat es converteix en una cosa molt més significativa.

Va ser el Marc, demà pots ser qualsevol de nosaltres. Així doncs, organitzar-se entorn un sindicat s’esdevé imprescindible.

Afilia’t i lluitem juntes!

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

*  *  *  *  *

Estem decidits a continuar lluitant !

Tota la informació de com afiliar-se a CCOO Catalunya i forlmulari d'alta o baxia.

logo-peu

Formulari d’alta, baixa o modificació de les dades personals o
contacta’ns a través del telèfon 934 022 985 o correu: ccoo@diba.cat