DIPUTACIÓ DE BARCELONA : MÉS DE 2 MESOS DE NEGOCIACIÓ A LA TRITURADORA

 

Secció Sindical de la Diputació de Barcelona de la Federació Sindical de Catalunya

DIPUTACIÓ DE BARCELONA : MÉS DE 2 MESOS DE NEGOCIACIÓ A LA TRITURADORA

INCREÏBLE! TORNEM A LA CASELLA DE SORTIDA

-13 NOVEMBRE DE 2017-

Després de més de 2 mesos de negociació i d’un intens treball per la part sindical, tornem a estar com al principi.

Que ha passat fins ara?

  • Recordem que al mes de setembre se’ns convoca a una MGN extraordinària i urgent de la qual tots sabeu el seu desenllaç.

En aquella Mesa CCOO vam dir NO a signar la suspensió de la vigència dels nostres acords (8 i 13 de setembre) en el que vam entendre com un clar xantatge.

  • Davant l’amenaça de suspensió unilateral per part de la Diputació, vam organitzar resposta ferma i lluita: assemblea general de treballadors/res (19 de setembre), la qual va concloure amb un gran èxit de participació i un mandat clar per emprendre un calendari de mobilització sense descartar anar a la vaga.
  • Es va convocar una primera mobilització davant MINERVA (22 de setembre). Èxit d’assistència i èxit d’allò que mitjançant la pressió es va aconseguir: calendari més intens mai vist abans amb 8 reunions de MGN en un sol mes.
  • Aquestes mobilitzacions no van tenir continuïtat entenent que la part corporativa posava sobre la Mesa noves propostes raonables i que el ritme de treball era positiu. A més, enteníem que existia bona fe negocial. En aquests moments tenim seriosos dubtes al respecte.

Quines són les NOVETATS INDIGNANTS? :

Al mes d’octubre s’havia avançat a bon ritme; al comunicat del dia 6 de novembre us vam dir: “la negociació avança raonablement bé tot i que res està tancat”. Tot i això, també us dèiem que estàvem amoïnats perquè no s’acabaven de tancar definitivament els temes.

Doncs bé, no ens podíem imaginar el que a la reunió de MGN del passat dia 10 ens va comunicar la DiBa: el que s’estava negociant fins ara (INCENTIUS PER A LA JUBILACIÓ i PREMIS PER ANYS DE SERVEI ) quedava invalidat i en no res.

La corporació diu que les noves fórmules negociades fins ara no tenen viabilitat jurídica. Sembla que la DSRH ha fet consultes a altres departaments de la corporació i diuen que són inviables. ARA són inviables? Doncs després de negociar-ho durant més de dos mesos: si! És a dir, ja podem tirar a la paperera les propostes d’acord que pràcticament ja teníem enllestides.

Això és una autèntica presa de pèl!

Forma part de les seves estratègies de negociació? Quan s’acabarà aquest model de Negociació de la nostra Corporació impositiu, i que pretén dilatar constantment en el temps tots els temes pendents a negociar?

No ens podem permetre perdre més temps!!!

Què farà CCOO:

Davant aquest nou gir, CCOO no descartem cap eina sindical per aconseguir els nostres objectius:

  • ACCIÓ JURÍDICAELS NOSTRES ACORDS SÓN VIGENTS. Per tant, al no tramitar els expedients, la Diputació de Barcelona no està complint amb aquests acords. De facto, és una suspensió “il·legal”.
  • MOBILITZACIÓ. Creiem important tornar a l’escenari de mobilització d’acord amb el mandat de l’Assemblea General del dia 19 de setembre. La nostra proposta és organitzar la mobilització pel dia 30 de novembre, dia de Ple Corporatiu. (Encara s’haurà de consensuar amb la resta de  representació sindical).
  • MÉS NEGOCIACIÓ. Seguim apostant per la negociació. S’ha de continuar cercant fórmules per a poder arribar a nous acords quan abans millor. Hem exigit un calendari intens per a poder tancar aquests temes abans del Ple d’aquest mes. Per nosaltres no quedarà.

De fet, no podem oblidar que aquest tema està provocant que d’altres quedin relegats. Tot i això, hem exigit que la CARRERA PROFESSIONAL, després de molts mesos tractant-se en una comissió tècnica, torni a la MGN. Sobretot, perquè no acceptem sota cap condició perdre la partida pressupostària d’aquest any 2017. S’ha acordat que anirà a l’ordre del dia de la propera reunió de MGN (15.11.17).

CONCLUSIONS:

Exigim que s’executin els acords plenament vigents respecte aquests dos temes! Si tenen alguna proposta que els millori, que la posin per escrit i la validin jurídicament!

Més enllà del que us hem dit en aquest comunicat, dir-vos que estigueu atents/es a pròximes convocatòries. Només amb el vostre suport, ho aconseguirem, i ara, més que mai, el necessitem.

NO  A LA SUSPENSIÓ DELS ACORDS!

MOBILITZACIÓ I NEGOCIACIÓ

no renunciem a cap eina sindical!

 

*  *  *  *  *

Estem decidits a continuar lluitant !

Tota la informació de com afiliar-se a CCOO Catalunya i forlmulari d'alta o baxia.

logo-peu

Formulari d’alta, baixa o modificació de les dades personals o
contacta’ns a través del telèfon 934 022 985 o correu: ccoo@diba.cat